Vill du få våra aviseringar via Kivra? Fyll i formuläret på kontaktsidan!

Boka SSR Godkänd Besiktning
av eldstad i Eskilstuna & Mälardalen

BOKA SSR GODKÄND BESIKTNING® – FÖR EXAKTA SVAR OM DIN ELDSTAD

Eskilstuna Sotnings AB erbjuder eldstadsbesiktningar enligt konceptet SSR GODKÄND BESIKTNING®, som är världens första kvalitetssäkrade metod för besiktningar av eldstäder och rökkanaler. Konceptet är framtaget av Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund, en bransch- och arbetsgivarorganisation som organiserar 98% av branschen. 

SSR GODKÄND BESIKTNING® bygger på arbetsmetodik som är noga utvärderad och dokumenterad. 

 • Med vår eldstadsbesiktning får du en utökad kontroll av din eldstads funktion och säkerhet.
 • Vi kombinerar vår mångåriga fackmannakunskap med den senaste digitala tekniken.
 • Till varje besiktning hör ett protokoll, där du både översiktligt och detaljerat kan följa resultat och grunder för besiktningen.

Ett kvitto på att din eldstad fungerar som den ska!

SSR GODKÄND BESIKTNING® är en frivillig tilläggstjänst som ska ses som ett komplement till den ordinarie brandskyddskontrollen. Genom den omfattande tekniska undersökningen, och vår tillgång till databaser för jämförelser, får du en mer djupgående blick på hur eldstaden fungerar.

Vi erbjuder fyra olika besiktningspaket – vart och ett utifrån vilka behov du har och vilka frågor som du behöver svar på.

STATUSKONTROLL: Är det dags för underhåll av skorsten och eldstad? Eller är det kanske rentav redan gjort? Med sotarens statuskontroll och funktionsundersökning får du ett kvitto på hur din anläggning fungerar. Bra att veta för din trygghet, komfort och plånboks skull.

INSTALLATIONSBESIKTNING: Med installationsbesiktningen kontrolleras att byggnadsbestämmelserna uppfylls, att din eldstad fungerar på det sätt som avses, att röken inte slår ned hos grannen och att du fått det du betalt för. Allt detta för att den eldstad som du installerat ska fungera på ett bra och säkert sätt i många år framöver.

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING: Är du spekulant på ett hus eller en bostadsrätt? Överlåtelsebesiktningen är vår mest omfattande besiktning och visar vad du kan förvänta dig av eldstadens och skorstenens tekniska status. Vi utgår från hur den nuvarande eller den tidigare ägaren har använt eldstaden och vilka underhållsåtgärder som vidtagits. Vi jämför skicket med liknande eldstäder och skorstenar av samma ålder. Därefter gör vi en riskanalys som tillsammans med besiktningsresultatet ger dig ett bra förhandlingsläge när priset ska diskuteras.

SPRÄNGBESIKTNING: Ska det utföras arbeten i ditt närområde som skapar vibrationer? Med sotarens sprängbesiktning – som utförs före och efter arbetena – får du ett vakande öga så att din kakelugn eller skorsten inte drabbas av eventuell sprickbildning.

Sprängbesiktning utförs enligt SS 460 48 60.

Beställ redan idag – eller läs mer i vår faktabank om säker eldning

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi för att svara på dina eventuella frågor och för att boka en tid som passar dig. Vill du läsa mer om säker eldning och vad regelverket om installation och underhåll? Besök våra sidor med Tips & Råd, som du hittar här.

Beställ eldstadsbesiktning här!

Ja tack! Jag vill gärna beställa enligt följande:

  * Besiktningspris avser kontroll av 1 st eldstad. Har du fler eldstäder, vänligen notera i meddelandefältet för kompletterande prisuppgift. Angivna priser gäller uppdrag inom 1 mils radie från Eskilstuna stadskärna.


  *För ROT-avdrag samt avisering/faktura via Kivra


  OM SSR GODKÄND BESIKTNING:

  SSR GODKÄND BESIKTNING® är världens första kvalitetssäkrade metod för besiktningar av eldstäder och rökkanaler. Konceptet är framtaget av Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund, en bransch- och arbetsgivarorganisation som organiserar 98% av branschen. SSR GODKÄND BESIKTNING® bygger på arbetsmetodik som är noga utvärderad och dokumenterad. Till varje besiktning hör ett protokoll, där du kan följa resultat och grunder för besiktningen.
  Bara de som är behöriga för brandskyddskontroll och använder det kvalitetssäkrade systemet från Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund får använda varumärket SSR GODKÄND BESIKTNING®.

  Rot-avdrag på ventilationsrensning

  Eskilstuna Ventilationsrensning AB har en lång erfarenhet av att rengöra ventilationssystem. Nu är det ett bra tillfälle då du har möjlighet att få ROT-avdrag. Det innebär att
  arbetskostnaden minskar med 30 %. Rengöringen kan även leda till en energibesparing! Vi utför också all form av montage av villaventilation.

   

  rotavdrag

  Nyheter

  – Passa på att beställ filter och service av ditt ventilationsaggregat.
  – Injustering luftflöden!
  – Beställ besiktning av skorsten och eldstad!
  – Behöver du hjälp med takskyddsmontage?
  – Läckagemätning och OVK av din nybyggda villa!
  – Planera in för radonmätning eller åtgärder under vinter halvåret

   

  Sotning och ventilation

  Eskilstuna Sotnings AB erbjuder, utöver lagstadgad sotning och brandskyddskontroll på uppdrag av Eskilstuna Kommun, helhetslösningar inom sotning, ventilation och OVK besiktning för såväl kommun, privatperson och företag. Vår målsättning är att bli Mälardalens ledande leverantör av sotnings- och ventilationstjänster.

  Vill du ha hjälp av oss vänligen kontakta oss på info@etunasotning.se

  Kontakta oss

  Vill du göra en offertförfrågan på ett sotnings- eller ventilationsarbete?
  Oavsett om det gäller sotning eller ventilation så är det hit du ska vända dig. Fyll i formuläret som du hittar här så hör vi av oss:


   (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.