Vill du få våra aviseringar via Kivra? Fyll i formuläret på kontaktsidan!


Boka OVK-besiktning i
Eskilstuna & Mälardalen

OVK, luftflödesmätning och injustering för villa, flerbostadshus och offentlig miljö

OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet i de flesta byggnader. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar.

Enligt lag ska OVK-besiktning utföras i följande fastigheter:

 • Vid nyinstallation i en- och tvåbostadshus med mekaniskt styrda fläktar. En första OVK-besiktning ska göras innan systemet tas i drift. Därefter ingen återkommande besiktning.
 • Förskolor, skolor, vårdlokaler och liknande byggnader: vart tredje år.
 • I flerbostadshus, kontorsbyggnader samt personalutrymmen och kontor i
  industribyggnader och liknande: vart tredje till vart sjätte år (beroende på typ av ventilation).

Du kan läsa mer om intervaller och vem som ansvarar för vad i vårt avsnitt Tips och råd, som du hittar här.

Boka fullständig OVK-besiktning eller enbart injustering?

Oavsett vilka krav som eventuellt finns på fastigheten, så kan det vara bra att hålla ett extra öga på ventilationssystemets luftflöden. Ett väl injusterat ventilationssystem är en viktig förutsättning för effektiv energianvändning i byggnader. I samband med installation eller ombyggnad av ventilationssystemet ska alltid en injustering genomföras. Injustering och luftflöden kontrolleras sedan regelbundet i samband med de obligatoriska ventilationskontrollerna. En rätt utförd injustering minskar också risken för dåligt inomhusklimat, ventilationsljud, fukt- och eventuella radonproblem. Boka OVK eller fristående mätning/injustering i formuläret nedan.

Beställ redan idag – eller läs mer om ventilation, inomhusmiljö och hälsa.

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi för att svara på dina eventuella frågor och för att boka en tid som passar dig. Vill du läsa mer om inomhusmiljö och ventilationsrengöring? Besök våra sidor med Tips & Råd, som du hittar här.

Beställ OVK, luftflödesmätning eller injustering här!

Kontakta mig för ytterligare information och offert.   FÖR BRF OCH FÖRVALTNING

  Representerar du en bostadsrättsförening eller arbetar du med fastighetsförvaltning? Boka gärna in vårt team för en informationsträff. Vi berättar mer om regelverket kring OVK, men också om våra övriga tjänster för din inomhusmiljö – från serviceavtal av ventilationsanläggningar till radontjänster med mera. Du kommer i kontakt med vårt team via telefonnummer 016-13 72 72 eller via info@etunaventilation.se

  Rot-avdrag på ventilationsrensning

  Eskilstuna Ventilationsrensning AB har en lång erfarenhet av att rengöra ventilationssystem. Nu är det ett bra tillfälle då du har möjlighet att få ROT-avdrag. Det innebär att
  arbetskostnaden minskar med 30 %. Rengöringen kan även leda till en energibesparing! Vi utför också all form av montage av villaventilation.

   

  rotavdrag

  Nyheter

  – Passa på att beställ filter och service av ditt ventilationsaggregat.
  – Injustering luftflöden!
  – Beställ besiktning av skorsten och eldstad!
  – Behöver du hjälp med takskyddsmontage?
  – Läckagemätning och OVK av din nybyggda villa!
  – Planera in för radonmätning eller åtgärder under vinter halvåret

   

   

  Jobba hos oss!

  Eskilstuna Sotnings AB & Eskilstuna Ventilationsrensning AB är ett växande bolag och behöver därför anställa mer folk till sin verksamhet i Eskilstuna.

  Se våra lediga tjänster

   

  Sotning och ventilation

  Eskilstuna Sotnings AB erbjuder, utöver lagstadgad sotning och brandskyddskontroll på uppdrag av Eskilstuna Kommun, helhetslösningar inom sotning, ventilation och OVK besiktning för såväl kommun, privatperson och företag. Vår målsättning är att bli Mälardalens ledande leverantör av sotnings- och ventilationstjänster.

  Vill du ha hjälp av oss vänligen kontakta oss på info@etunasotning.se

  Kontakta oss

  Vill du göra en offertförfrågan på ett sotnings- eller ventilationsarbete?
  Oavsett om det gäller sotning eller ventilation så är det hit du ska vända dig. Fyll i formuläret som du hittar här så hör vi av oss:


   (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.