Vill du få våra aviseringar via Kivra? Fyll i formuläret på kontaktsidan!

Läckagemätning och
täthetsprovning av villa

Vi utför täthetsprovning och provtryckning av villa och ventilation i Eskilstuna och Mälardalen.

Misstänker du otätheter i din villa – som bidrar till ojämn ventilation eller förlorad värme? Kanske är du mitt i en byggprocess och inför slutbesiktning vill säkerställa att huset är tilltäckligt lufttätt? Boka vår läckagemätning – så får du ett bra underlag för eventuella kommande beslut och åtgärder. Vårt team jobbar i såväl Eskilstuna som hela Mälardalen!

Med vår läckagemätning får du kännedom om husets grundläggande energieffektivitet. Med hjälp av värmekamera och annan utrustning får du fastställt att du inte förlorar energi genom luftläckor och att din villa är så temperatureffektiv som möjligt. Med vår läckagemätning kan du upptäcka eventuella luftläckor i klimatskalet – t ex kring fönster och dörrar. Du får ett kvitto på att huset uppfyller Boverkets krav enligt BBR 9:4 – vilket inte minst är viktigt för dig som bygger om eller bygger nytt och väntar på slutbesiktning.

Läckagemätning villa – för rätt beslut om bättre komfort, hälsa och driftsekonomi!

Med vår läckagemätning får du kännedom om eventuella luftläckor som kan ha uppstått under bygg- eller renoveringsprocessen. Detta hjälper dig att identifiera eventuella svagheter och du får tidigt kännedom om nödvändiga reparationer innan problemen växer sig större. En läckagemätning hjälper dig inte bara i kunskapen att göra din villa mer energieffektiv – det gör också att du kan upptäcka eventuella risker för både människa och byggnad. Luftläckage kan orsaka en ökning av fuktnivån, vilket kan leda till tillväxt av mögel och andra fuktrelaterade problem. Med vår läckagemätning får du koll på hur du skapar rätt täthet. Därmed sparar du pengar i det långa loppet – och du kommer också att kunna få bättre komfort i din villa. Varje dag, året om.

Läckagemätning av ventilationsanläggningen

Utöver läckagemätning av husets klimatskal kan du också boka vår ventilationsbesiktning. Genom att täthets- prova ventilationskanalerna får du ett kvitto på hur effektiv din anläggning är. Otätheter i skarvar, fogar eller i kanalsidor gör att mer luft än nödvändigt behöver behandlas i fläktaggregaten. Det gör att fläktarna får arbeta hårdare för att kyla eller värma luften – vilket vanligen får till följd att driftskostnaderna ökar. Med vår läckage- mätning av ventilationen, som kan göras både vid nyinstallation eller när ventilationssystemet uppnått en viss ålder – får du svaren om kanalerna håller angivna täthetsklasser utifrån optimal luftcirkulation, ljud och energi- förbrukning med mera. Vår täthetsprovning görs enligt SS EN 13779 och EN 12237.

Vad kostar det att läckagemäta och täthetsprova villan?

Utifrån dina frågeställningar och behov kan vi skräddarsy ett paket som passar dig. Vet du redan nu vad du är ute efter? Välj mellan våra paket i formuläret nedan: Läckagemätning av klimatskal eller Läckagemätning Pluspaket, där vi kombinerar en kontroll av både klimatskal och radonnivåer.

Har du frågor? Tveka inte att kontakta vårt ventilationsteam på 016-13 72 72 eller via kontaktformuläret.

Boka läckagemätning och täthetsprovning
av villa i Eskilstuna och Mälardalen!

Kontakta mig gällande följande: 

  Angivna priser gäller inkl. moms.
  * Priser avser villa max 250 kvm inom Eskilstuna kommun. För uppdrag utanför Eskilstuna kommun tillkommer milersättning (mer info vid bokning)

  NYFIKEN PÅ VÅRA ÖVRIGA TJÄNSTER?

  Vill du kombinera din läckagemätning med våra övriga tjänster – inom exempelvis OVK och radon, tveka inte att prata med vårt team på tel 016 -13 72 72.

  Rot-avdrag på ventilationsrensning

  Eskilstuna Ventilationsrensning AB har en lång erfarenhet av att rengöra ventilationssystem. Nu är det ett bra tillfälle då du har möjlighet att få ROT-avdrag. Det innebär att
  arbetskostnaden minskar med 30 %. Rengöringen kan även leda till en energibesparing! Vi utför också all form av montage av villaventilation.

   

  rotavdrag

  Nyheter

  – Passa på att beställ filter och service av ditt ventilationsaggregat.
  – Injustering luftflöden!
  – Beställ besiktning av skorsten och eldstad!
  – Behöver du hjälp med takskyddsmontage?
  – Läckagemätning och OVK av din nybyggda villa!
  – Planera in för radonmätning eller åtgärder under vinter halvåret

   

  Sotning och ventilation

  Eskilstuna Sotnings AB erbjuder, utöver lagstadgad sotning och brandskyddskontroll på uppdrag av Eskilstuna Kommun, helhetslösningar inom sotning, ventilation och OVK besiktning för såväl kommun, privatperson och företag. Vår målsättning är att bli Mälardalens ledande leverantör av sotnings- och ventilationstjänster.

  Vill du ha hjälp av oss vänligen kontakta oss på info@etunasotning.se

  Kontakta oss

  Vill du göra en offertförfrågan på ett sotnings- eller ventilationsarbete?
  Oavsett om det gäller sotning eller ventilation så är det hit du ska vända dig. Fyll i formuläret som du hittar här så hör vi av oss:


   (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.